Konstgallerier Stockholm

Är du nyfiken på konstutbudet i Stockholm? Då har du hittat helt rätt – på den här sidan kan du läsa mer om foto- och konstgallerier runt om i centrala Stockholm. Här nedan hittar du en kortare presentation av flera gallerier på Östermalm, Södermalm, Norrmalm och Kungsholmen. Låt din konstresa i Stockholm börja här!

Gallerier Östermalm

Östermalm är en av Stockholms mest kulturinspirerade stadsdelar med ett stort utbud av gallerier inom de flesta genrer. Förutom många konstutställningar utomhus på sommaren finns här alltså mycket att ta del av för dig som konstfantast året om.

Åmells

Med anor sedan 1920 är det här ett galleri i världsklass när det gäller skandinavisk konst från 1700-talet till nutid. Här möts både säljare och köpare i en oas av inspirerande konst. Åmells galleri i Stockholm ställer ut diverse alster; måleri, skulptur, fotografi samt samtidskonst. Här återfinns ett varierat utbud av högklassiga konstverk. Önskas privatvisning? Tveka då inte på att kontakt Åmells.

Besök Åmells

Galleri Agardh & Tornvall

Det här är ett galleri på Östermalm som sticker ut med sin intressanta portfölj av konstnärer. Sedan starten på 70-talet har Agardh & Tornvall presenterat över 300 konstutställningar med svenska och utländska konstnärer. Här är du välkommen att boka in en personlig visning av aktuella alster i konstgalleriet!

Besök Galleri Agardh & Tornvall

Andréhn-Schiptjenko

Med Stockholm och Östermalm som galleriets andra huvudsäte är det här ett måste för alla konstintresserade. I Andréhn-Schiptjenkos internationella koncept står samtidskonsten i fokus. Här kan du titta på allt från måleri och skulptur till foto, film och digital media. Mellan varven finns även installationsbaserade konstutställningar att ta del av.

Besök Andréhn-Schiptjenko

Gallerier Södermalm

För dig som är intresserad av kultur generellt är Södermalm en utmärkt stadsdel att vandra runt i för att upptäcka konst. På Söder kan du njuta av många spännande konstgallerier, men även utomhuskonst i dess breda benämning. Här nedan får du lära känna några av de mest kända gallerierna på Södermalm!

Galleri Kontrast

Det här ett känt galleri i Stockholm innerstad som under de senaste 25 åren presenterat över 300 konstutställningar inom foto och bild. Varje år kan du bland annat ta del av två viktiga bildjournalistiska utställningar; Årets Bild och Nordens Fotoskolas slututställning. Definitivt värt ett besök!

Besök Galleri Kontrast

Galleri Bellman

Just i den här delen av Södermalm hittar du många intressanta konstutställningar och Galleri Bellman bjuder på två utställningsrum. På Galleri Bellman är det primärt svenska konstnärer som är i fokus och på hemsidan kan du läsa mer om kommande utställningar inför ditt besök på Södermalm. Är du modeintresserad kan du ibland besöka Galleri Bellman som showroom.

Besök Galleri Bellman

Kaolin

För dig som är intresserad av konsthantverk och keramik är Kaolin på Södermalm ett galleri du inte får missa att besöka. Galleriet har sitt ursprung i ett kooperativ på 70-talet som resulterade i galleri med butik precis intill Mariatorget. Galleri Kaolin är en av många konstplatser att besöka på Hornsgatspucklen i Stockholm.

Besök Kaolin

Gallerier Norrmalm

På Norrmalm i centrala Stockholm har du ett stort utbud av gallerier och konstarrangemang att besöka. Här finns dessutom många fina hotell att bo på under din vistelse – hotell som på olika sätt bjuder på konst i dekoration och inredning. Häng med för att lära känna några av de mest kända gallerierna på Norrmalm.

Galleri Stockholm

För dig som vill få ut mycket under ett galleribesök är Galleri Stockholm ett optimalt alternativ. Här kan du ta del av intressanta vernissage och även boka en personlig visning av hundratals svenska konstnärer. Du kan dessutom köpa konst från ett stort antal konstnärer på plats eller online via galleriets webshop.

Besök Galleri Stockholm

Art Space (Bank hotel)

Det här är ett modernt konstgalleri där den digitala kulturen står i fokus. Konceptet är unikt i den bemärkelse att galleriet erbjuder ett varierat utbud av digital kultur så som musik, content creation, digitalt know-how och gaming. Här träffas människor från den digitala generationen för att brain storma, samarbeta och skapa tillsammans.

Besök Art Space (Bank hotel)

Ateljé 89

Här har du platsen för dig som letar efter ett originellt galleri som inte påminner om de traditionella konstutställningarna. Ateljé 89 är en levande konstplats där du känner dig välkommen från första stund. Ofta möts du av målande konstnärer när du traskar över tröskeln till Ateljé 89.

Besök Ateljé 89

Gallerier Kungsholmen

Kungsholmen är en av Stockholms innersta stadsdelar där du kan njuta av ett stort kulturellt utbud inom alla genrer. Besök fotogallerier, gå på vernissage eller njut av utomhuskonst på gator och torg. Här nedan får du en kort liten introduktion till några av de mest utmärkande gallerierna på Kungsholmen i Stockholm.

Galleri Grip

Om du är nyfiken på nordisk konst är ett besök hos Galleri Grip på Kungsholmen något av ett måste. Det relativt nyöppnade galleriet bjuder i sin trivsamma lokal på utställning och galleri med originalalster till försäljning. Akvareller och samtida konst är några av de nordiska konstinriktningar Galleri Grip representerar.

Besök Galleri Grip

Galleri Helle Knudsen

Letar du ett erfaret galleri är Helle Knudsens galleri på Kungsholmen värt ett besök. Med närmare 40 års erfarenhet från den svenska konstbranschen är Helle Knudsen en väletablerad gallerist. Här kan du titta på samtidskonst där fokus ligger på originalgrafik samt måleri. Galleriet engagerar sig i ung svensk konst och bjuder ofta in till debututställningar.

Besök Galleri Helle Knudsen

Galleri Lorentzon

Ännu ett i mängden av intressanta konstgallerier på Kungsholmen som fokuserar på samtida konst. Galleri Lorentzon har funnits sedan 80-talet och är en erfaren aktör inom Stockholm innerstads kulturliv. Titta på imponerande utställningar inom både måleri och skulptur – Galleri Lorentzon har en aktiv rotation på konstnärer och alster.

Besök Galleri Lorentzon